Enemmän kuin Saaristonauhamelonta

Lyhyitä videokatkelmia retken maisemista

Kesän 2013 pitkä melontaretkemme suuntautui, viiden vuoden tauon jälkeen, vaihteeksi kotimaan vesille. Suuren Postireitin ja Retkimelojien Saaristonauhan reittejä myötäillen meloimme Kustavin Vuosnaisista ensin Ahvenanmaan pääsaarelle, josta Kökarin, Kökarsörenin ja Västrä Mörskärin ulkosaarten kautta palasimme Saaristomeren kansallipuistoon ja siihen kuuluvalle Utön saarelle. Täältä matkamme suuntasi halki Saaristomeren, sen kauniisiin saariin tutustuen, kohti Turun linnaa. Turusta Saaristonauhan polveileva reitti johdatteli meidät Suomenlahden rannikkoa ohi kotisataman, aina Kotkan edustalla sijaitsevaan Kukourin eli Fort Slavan saareen saakka.

Retkeen kului aikaa 15 päivää,joista käytännössä 14 oli melontapäiviä. Matkaa tuli rapiat päälle 700 km, eli 50 km melontapäivää kohden. Kayakpro Zazzzu -kaksikkomme tyypillinen melontapäivä kesti 5-6 tuntia, joten meille jäi hyvin aikaa saaristoon ja sen kohteisiin tutustumiseen,niin melonnan lomassa kuin melontapäivien päätteeksi. Heinäkuu, jolloin matkaa teimme, oli tänä vuonna viileä ja tuulinen. Useimpina päivinä tuuli jostain suunnasta suuruusluokkaa 10 m/s, tyyni jakso sattui vain Kökarin ulkosaaristossa viettämiemme päivien ajaksi. Hangon läntinen selkä ylitettiin 11 m/s myötätuuleen keskinopeudella 12,5 km/h hyvässä surffimyötäisessä …

Kuvakertomus merimatkasta kaunilla rannikollamme (kuvateksteihin  tulossa lyhyt selostus paikasta/tilanteesta)

7 Comments on “Enemmän kuin Saaristonauhamelonta

  1. Kiitos Rauli retkenne esittelystä seuran retkijaoston kuvaillassa. Kuvat tulevat elävämmäksi, kun kuulee niihin liittyvää tarinaa. Maisemat ovat tosi hienoja.

  2. Jurmossa ei kannata mennä nurtsille eikä hanhen paskan päälle vaan kivikolle. Pyöreiden kivien päältä löytyy usein paras teltan alusta, asettuu patjan alla hyvin selän muotoihin. Kokeile vaikka et uskoisi. Olen testannut sen joskus sekä kertomukse Jurmossa että Vänön pohjoispuolen samanlaisessa kivikossa.

    • Turha viisastella. Totta kai Jurmossa olisi viisainta leiriytyä kivikolle, vaan kun se ei ole sallittua. Kansallispuiston säännöt sallivat leiriytymisen vain yhdellä niemekkeellä, joko korkeassa heinikossa tai hanhenpaskan reunustamalla nurmikolla (joka on hanhien lyhyeksi syömää heinikkoa). Aika monessa muussa paikassa on tullut yövyttyä kivikolla, usko tai älä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: