Luisteluloma 2015

Tänä talvena eteläisen Suomen hiihtoloma muuttui luistelulomaksi. Lunta ei juuri ollut, luisteltavaa jäätä sen sijaan löytyi viikon aikana minun ja Katrin luistimien alle niin Lohjanjärveltä, Ahvenanmaan suurilta sisälahdilta, kuin Pellingin saaristostakin. Viikon aikana tuli luisteltua luonnonjäillä yhteensä 385 kilometriä. Eräänlainen loman huipentuma oli luisteluretki Ahvenanmaalle – iltalaivalla sinne, seuraavalla iltalaivalla takaisin, välissä 102 km parhailla jäillä!

luisteluviikko

Nämä luistelukokemukset eivät olisi mahdollisia ilman pohjoismaista retkiluisteluseurojen yhteisöä. Suomen retkiluistelijat ry, jonka jäseniä ja retkenvetäjiä itse olemme, toimii kuten muutkin luonnonjäillä luisteluun keskittyneet seurat. Koulutus luonnonjäillä liikkumiseen ja käytännön jäänarviointiin liittyvistä tiedoista ja taidoista sekä luisteluretkien turvallisesta toteuttamisesta, jäätietoja välittävä seurojen jäsenverkosto, moni muu harrastuksen mahdollistava asia on saavutettavissa tätä kautta.

Luisteluretkistä kirjoitetaan täsmälliset raportit ja jäätiedot Suomen Retkiluistelijoiden jäsenille suunnatulle verkkosivustolle. En toista niitä täällä. Sen kuitenkin toistan, että jää on tuoretavaraa – yllä näkyvät reitit olivat turvallisia asiantuntevalle jäälle liikkujalle päivinä jolloin olimme jäällä, mutta eivät ole sitä enää!

 

P1080438

Harrastamme luistelua paitsi liikunnan ja kuntoilun takia, ennen kaikkea luonnossa liikkumisen kokemuksien takia. Luisteluretki luonnonjäille on elämysmatka jonnekin kauas, kuin toiselle planeetalle!

Kuvat kertova elämyksistä enemmän kuin sanat:

Lohjanjärvi 15.2. 74 km

Ahvenanmaa 17.2. 102 km

Pellinki 18.2. – 22.2. 199 km

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: