Talven hiljaisuus

Luistelu- ja hiihtotalvi on ohi, kohta selviää miten meloja on talvehtinut. Hiihto- ja luistelukausi alkoi vuodenvaihteessa, talven mittaan pääsin kiitämään hyvillä laduilla ja sileillä luistelujäillä. Otsikkokuva on alkutalvelta Lopen järviltä, jossa luistelimme neljällä järvellä yhteensä 107 km yhden päivän aikana.   Kunto ei toivottavasti ole näiden talvipuuhien ansiosta ihan kokonaan kadonnut.

Avasin oman melontakauteni Skorvön saarelle suuntautuneella viikon lomalla. Ehdin melomaan reilun 200 km, joka on mielestäni kauden aloitukseen ihan mukavasti. Sain myös talven aikana kertynyttä painoa karistettua. Milloin sinä avaat melontakautesi?

Kirjoittaja aikoo melontaretkeilyn saralla ainakin Lofooteille, jonne vedämme Merimelojat ry:n retken. Retkestä lienee syyspuolella luvassa juttua tänne blogiin. kilpamelontaharrastusten osalta kauden suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Ainakin kahteen tapahtumaan haluaisin osallistua: Gullö Runt kesä-heinäkuun vaihteessa Tammisaaressa, sekä Dalsland Kanot Maraton elokuun toisena viikonloppuna Bengtsforsissa läntisessä Ruotsissa. Näiden tapahtumien aikaan haluaisin myös olla sellaisessa kunnossa, että osallistuminen tuntuu mielekkäältä.

Suunnitelmien täsmentyessä kirjoitan tänne blogiin taas koosteen kauden kiinnostavista melontatapahtumista päivämäärineen, varmaankin vielä huhtikuun aikana. Ehkä kirjoitan kauden mittaan myös kokemuksia osallistumistani melontatapahtumista, kenties ajatuksia ja kokemuksia meloista, kajakeista tai muusta melontaan liittyvästä.

 

3 Comments on “Talven hiljaisuus

  1. Keilalahti oli auennut päivällä ja ennustettu lounaistuuli vienee Seurasaarenselän jäät viimeistään huomenna. Mutta ajattelin avata kauden vasta reilun viikon päästä Lapin reissun jälkeen, eikä mulla ole kiirettä vesille. Panostan loppukauteen, viime marras-joulukuu oli tuottoisin kilometreissä ja muutenkin syksy on hienoa melonta-aikaa.

    • Tekisi mieli sanoa, että kausi alkaa, kun Pielisen jäät lähtevät, mutta käytännössä kausi alkaa kesäkuun alussa. Kuten ylempänä todettiin, syksy on hyvää melonta-aikaa. Tosin, kyllä lokakuussa melonta tapahtuu lähinnä viikonloppuisin. Silloin alkaa illat pimetä ja Pielisen tuulet puhaltaa siihen malliin, että sitä miettii kaksi kertaa lähteäkkö illalla, töiden jälkeen vesille. Vähän kateeksi käy, kun siellä etelässä voipi aloittaa kauden jo maaliskuussa. Tai melkein voi meloa vuoden ympäri!

  2. Nyt otan puheeni takaisin ja totean, että Itä-Suomessa kausi avattu! Milloin viimeksi tähän aikaan vuodesta on ollut tällaiset kelit 🙂

    ps. Raulille iso kiitos mahtavasta blogista. Matkakertomuksia, välinetestauksia jne. on ollut ilo lukea ja paljon vinkkejä omaan harrastukseen on saatu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: