Helsinki-Kotka-Virolahti, 224 km luisteluretki

Viikonloppuna 25.-26.1.2014 järjestimme (Rauli ja Katri) Suomen Retkiluistelijat ry:n luisteluretken Helsingistä Kotkaan, josta jatkoimme toisen, Porvoosta saapuneen ryhmän kanssa yhdessä Virolahdelle, Virojoen taajamaan. Retken ensimmäisen osan pituudeksi tuli 136 km Vuosaaren satamasta Merikeskus Vellamolle. Toinen osa oli 82 km Vellamolta Virojoelle. Kokonaismatka oli siis 218 km – Porvoosta lähteneilläkin lähes 200 km. Varsinaisia elämysmatkoja, jotka mukana olleet varmasti muistavat pitkään!

Jääolosuhteet olivat tasaisen hyvät koko matkalla, jään laadun ja luistavuuden hieman parantuessa itään päin. Jää oli pääasiassa jääkukan/huurrekukan peittämää, paikoin myös ohuen lumikerroksen alla. Paljaalla teräsjäällä emme pääseet luistelemaan. Toisaalta, ei kaikkea voi toivoa, olihan se jo melkoinen ihme että koko itäinen Suomenlahti oli kerralla jäätynyt luisteltavaan kuntoon.

Ylen uutiset kirjoitti retkestä artikkelin. Pieni virhe artikkeliin on päässyt, siinä kun puhutaan allekirjoittaneen johtaneen retkeä. Suomen Retkiluistelijoiden retkillä retkeä vetää koulutettu, seuran hyväksymä vetäjä. Ensimmäisellä osalla olin vetäjä, toisella osuudella pikemminkin apuvetäjä ja jonon keulamies – varsinainen vetäjä oli Petri K. Tosin SRL:n vetäjiä oli suurin osa retken osanottajista, joten on ehkä hieman väärin puhua yksittäisestä vetäjästä.. Haastattelussa kyllä esittelin tätä ja seuramme toimintamallia tarkemmin.

Lisää tietoa järjestäytyneesta retkiluistelusta Suomen Retkiluistelijoiden verkkosivuilla.

Lauantain reitti Helsinki-Kotka.

Sunnuntain reitti Kotka-Virolahti. (Tässä GPS kävi vahingossa päällä kotimatkan aikana, mutta reittiviivan loppuhyppyä lukuunottamatta tiedot pitävät paikkansa)

Huom! Reitit eivät välttämättä enää ole kulkukelpoisia, eikä niille ole asiaa ilman retkiluisteluvetäjän (tai vastaavia) käytännön jäänarvioinnin taitoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: