Sarekin lyhytvaellus 2010

P1000245

Lisää kuvia Sarekista

Teimme Katrin kanssa pienen talvivaelluksen Ruotsin Lapissa, Sarekin ja Stora Sjöfalletin kansallispuistoissa. Aikaa oli rajallisesti, noin viikko matkoineen. Loppujen lopuksi meille kertyi viisi vaelluspäivää ja 80 km kierros. Lopetettiin päivää aikaisemmin (varapäivä jäi käyttämättä) koska pidempään kierrokseen aika ei olisi riittänyt ja yövyttiin Ritsemissä ennen paluumatkaa. Nähtiin mm. Akka, Niak ja Sarektjåkka niille nousematta. Hyödynsimme aikaisempien hiihtäjien uraa Akka-tunturin kupeella, saattoi olla Sverren porukan. Muuten ei Ritsemin ulkopuolella juuri nähty merkkejä ihmisistä, eläimistä sitäkin enemmän. Kiirunoita oli paljon. Isompien nelijalkaisten jälkiä näkyi myös. Säät olivat öisin kylmät (öisin oli reilusti yli 20 astetta pakkasta), mutta muuten upeat. Hankikantoa ei tuulisimpia paikkoja lukuunottamatta vielä ollut. Viikon-parin päästä tilanne voi olla kokonaan toinen. Maisemia ei voi sanoin kuvata (ehkä ylläoleva foto kuvaa paremmin?).

Lähtö- ja paluupaikka oli Ritsem fjällstuga, jonne vielä paluun jälkeen jäimme yöksi lepäämään sekä nauttimaan illalliseksi pakastepitsaa ja Norrlandsguld-nimistä tuottetta. Matkat tehtiin junalla Helsinki-Kolari-Helsinki ja Kolarista Ritsemiin omalla autolla. Yöpymiset vaelluksella omassa Helsport Svalbard 3 -teltassa, sapuskat ja vedet MSR XGK -keittimen lämmössä. JR27-ahkio soveltui olosuhteisiin hyvin. Nämä toimivat moitteetta, kuten ennenkin.

Monot hinkkasivat varpaat vereslihalle, särkevien varpaiden kanssa oli reissun jälkeen nukkumisvaikeuksia. Taas täytyy vaihtaa monot. Tauko-/iltavaatteeksi olisi voinut ottaa moottorikelkkahaalarin mukaan, se on ennenkin toiminut hyvin. Allekirjoittaneen aamusyömiset ovat vähän huonoja, laihduin viidessä päivässä pari kiloa ..

Pienet vaikeudetkaan eivät haittaa (kuin korkeintaan matkakumppanin korvaan kuuluvana valituksena) kun saa nauttia vuoristoisesta tunturimaisemasta ja täydellisestä luonnonrauhasta. Ensi kerralla voisi silti lähteä oikealle kevätvaellukselle, allekirjoittanut ei ehkä ole talvitelttavaelluksella parhaimmillaan 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: